23 Eylül 2012 Pazar

Bilgisayar Mühendisi olmanın 10 iyi yönü


1. Bol Para
Kendinizi geliştirdiğiniz kadar para kazanacaksınız. Çok çalışırsanız çok az çalışırsanız az kazanacaksınız. En güzeli de hakettiğiniz kadar alacaksınız. Ancak bu madde sadece bilgisayar için geçerli değil. İşinizi iyi yaptıktan sonra tüm mesleklerde çok iyi paralar kazanabilirsiniz, bunu unutmayın. Ama iyi bilgisayarcılar hep ortalamanın üzerinde almaya devam edecektir bunu da unutmayın.

2. Saygı
Çoğu işyerinde en önem verilen kişi siz olacaksınız. İnsanlar genel olarak sizinle iyi geçinmek isteyecekler. Çünkü çoğu teknolojik şeyi firmada sadece siz biliyor olacaksınız.

3. İnsanlığa katkınız
Yazdığınız programları yüzlerce belki milyonlarca kişi kullanacak. Yazdığınız program belki birilerinin işini çok kısaltacak belki birilerinin neşeli vakit geçirmesine katkıda bulunacak. Ama ne olursa olsun iyi birşeyler yapmanın verdiği hazzı her zaman yaşayacaksınız.

4. Teknolojiyi siz yönlendireceksiniz.
Sizin kararlarınız sektöre ve çevrenize katkıda bulunacak. Mesele ios mu android mi sorusunu birileri sorduğunda onlara açıklayıcı bilgiler vererek gerekli yönlendirmeleri yapacaksınız. Yönlendirmeniz sadece başkalarının yaptığı işlerde olmayacak. Örneğin en çok kullanılan siteleri siz tasarlayacaksınız ya da her firmanın kullandığı muhasebe programını siz yazacaksınız. Herkes sizin yazdığınız programı kullanıyorum diye övünecek. Nasıl başkaları iPhone yapıyor diğerleri de ben iphone kullanıyorum diye hava atıyorsa aynı şey belki sizin programların başına gelecek.

5. İnsanları Gururlandırın
Yazdığınız bir program belki birilerinin CV'sine girecek. Belki birilerinin iş bulmasına fayda sağlayacak. Belki yabancı muadili bir programın yerine yazdığını programlar yurtdışına döviz akışını bir nebze de olsa durduracak. Birilerinin özgeçmişinde LOGO muhasebe programı biliyorum yazıyor. Düşünsenize sizin program da böyle olacak. Atıyorum inşaat sektöründeki çalışanlar sizin programı biliyorum/kullanıyorum diyecekler. Sizin programı bilmek başkalarına avantaj sağlayacak. Tabiki bir memnuniyet duyacaksınız ve ailenizi, tanıdıklarınızı gururlandıracaksınız.

6. Öncü Olacaksınız.
Belki yeni çıkan bir trendi siz belirleyeceksiniz. Uluslararası kurumlarda sizin de sözünüz geçecek. Mesela şu anda HTML5 revaçta. Ve bunun kurallarını ve genişleme durumlarını belirleyenler sizin gibi benim gibi insanlar. Bu insanlardan biri de niye siz olmayasınız. Zaten bir çok türk bur tür konsorsiyumlarda söz sahibi. Belki ilerde içinizden birileri daha da ileri görürecek bu durumu. Belki bir teknolojiye türkçe isim koyacaksınız. Belki bir framework'un adını türkçe bir yer adından seçeceksiniz.

7. Bilgisayar haricinde hiç bir şeye ihtiyaç duymamama
Sadece bir bilgisyar yetecek yapmanız için gerekenlere. Ve artık bilgisayarlar çok ucuz. Ailenizin fakir olması ya da ailenizde okumuş birilerinin olmaması da problem değil. Sadece siz ve bilgisayarınız herşeye yetebileceksiniz. Başarılı olmamak için hiç bir bahaneniz yok malesef. Sadece tembellik bahaneniz olabilir.

8. Keyfiniz nasıl istiyorsa öyle yapacaksınız.
Sonuçta programı yapacak olan sizsiniz. Butonu nereye koyacağınıza kendiniz karar vereceksiniz. Kullanıcıların davranışlarını bile değiştirebileceksiniz. Teknolojiyi nasıl şekillendirmek istiyorsanız öyle yapın. Tutar mı bilmem, son kullanıcılar hoşlanır mı emin değilim. Ama denemek serbest.

9. Canınız hiç sıkılmayacak.
Her zaman sanal ortamın içinde olacaksınız. Hatta bazen sanal ortamı siz yazmış olacaksınız. Hiç durmayacaksınız. Yaptığınız güzel şeyleri görüp daha güzel şeyler yapmak için daha çok istekli olacaksınız.

10. Herkes sizin çok zeki olduğunuzu düşünecek.
Öyle olmasanız bile :) bilgisayar mühendisi olduğunuz için herkes sizi çok zekidir intibasıyla tanıyacak. Her bilgisayar sorununa çözüm bulabileceğiniz düşüncesinde olacaklar. Hatta sizin bilgisayarı baştan sona yazılım donanım yapabileceğinize inanacaklar. Gerçi bu ilk başta iyi gibi görünse de sonradan can sıkmaya başlayacaktır.

Düşüncelerinizi diğer yorumcular için paylaşmayı unutmayınız......

alıntı: http://www.bilgisayarmuhendisleri.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarıyla eklendi...