10 Ekim 2012 Çarşamba

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ GEREKSİZ BİR MESLEKTİR !!!


1. Niye çevre mühendisliği, kimya mühendisliği, işletme ya da öğretmenlik hakkında bu tür yalanlar uydurulmaz?Çünkü bilgisayar mühendisleri çok para kazanır genelde işssiz kalmazlar ve bu durum insanların gözüne batar, kıskançlıklar ortaya çıkar. Bilgisayar mühendislerinin kazandığı paraları alamayacağını bilenler bu mesleğin itibarını yok ederek bir nebze rahatlama isteği duyarlar.

2. Bilgisayar mühendisliğini kazanacak puanı alamamıştır.Bu tipte yazı yazanlar gerekli puanı alamamış insanlardan da oluşabilirler. Gerekli puanı alamazlar ama yine de bilgisayardan kopmak istemezler ve hırs yaparak süper yazılımcı olmaya çalışırlar. Ama ne kadar çalışırsa çalışssınlar içlerindeki ukte bir türlü yok olmaz. Bunu hafifletmek için oraya buraya forum köşelerine bilgisayar mühendisliği okumanın bir faydası olmadığını yazarlar, nafile bir gayretle ispatlama çabasına girerler.

3. Meslek liselilerGenelde bilgisayar mühendisliğini kazanamayacaklarını kendileri de bilirler ve lisede okurken başlarlar bu yalana. Kötülemenin kendilerine de bir faydası yok ama bilgisayar mühendislerini kendi seviyelerine çekerek onlarla eşit olmaya çalışırlar. Onlara söyleyeceğim şey şudur: Herkes yemek yapar ama iyi bir aşçı olamaz.

4. Sekreterler, yaşlı amcalar ve bilgisayardan anlamayan teyzelerGenelde bu yalana farkına varmadan alet olurlar. Şöyleki, genelde bunların tanıdığı genç bir çocuk vardır ve format atmayı biliyordur ya da modem ayarı yapabiliyor ya da bilgisayarda tüm gün oyun oynuyordur. Durumdan habersiz garibanlar bu kişileri süper bilgisayar biliyor sanırlar. Bilgisayarlarında sorun çıkınca önce tanıdıkları bilgisayar mühendisine sormuşlardır, şunu düzelt demişlerdir ama bilgisayar mühendisi bunlara yüz vermemiştir. Anlamam o işter derler... Sonra bilgisayardan anlayan ufak çocuğu çağırırlar ve mesela ekran çözünürlüğünü değiştirler ya da virüs temizletirler ve bu andan itibaren sekreterin, bilgisayardan anlamayan kişinin ya da yaşlı teyzenin gözünde tüm bilgisayar mühendisleri gereksiz kişiler olarak damgalanırlar. Bilgisayar okudu da ne işe yaradı diye eş dost toplantılarında bile ifade etmeye başlarlar. Sonra bir bakmışssınız tüm toplum bu yalana inanmış. Evet sayın okurlar bir bilgisayar mühendisinin birisine yardım etmemesinin sonucu buralara kadar gidiyor  :)

5. Fizik, Matematik ya da elektronik okuyup bilgisayara geçenler.Bunlar da genelde kendilerini örnek gösterip bak ben başardım bilgisayar okumaya gerek yok derler. Diğer arkadaşların napıyor diye sorun onlara :) Bir de kaç para aldıklarını sorun... Bilgisayar madem bu kadar gereksiz bir meslek niye üniversiteyi bitirdin, niye okulunu tamamladın, madem okumak gerekmiyordu bilgisayarcı olmak için Fizik bölümünü de bitirmeseydin. Lise mezunu olarak bilgisayar bilginle iş dünyasına atılsaydın?? Okul şart arkadaşlar...

6. Bilgisayar mühendislerinin ne iş yaptığından bi haber olanlarBunlar genelde bilgisayar mühendislerini web sitesi yapan, networkdeki virüsleri temizleyen ya da format atan insanlar sandıkları için doğrudan uydurmasyon yoluna giderler...

7. Bilgisayar MühendisleriBazı bilgisayar mühendisleri az para kazandıkları için tüm sektör çalışanlarını kendileri gibi az para kazanan, yan gelip yatan insanlar olarak görüyorlar. Bir yerde yazı gördüklerinde hemen atlayıp ama ben 10 yıllık mühendisim 2 milyara çalışıyorum diye ortaya çıkarlar. Sanki onları tutan birşey var, beğenmiyorsan paranı işten ayrıl. Sevgili okurlar hep söylediğim birşey var kaç para kazanıyorsanız onu hakediyorsunuzdur. Az da kazanıyorsanız hakettiğiniz odur, çok da kazanıyorsanız hakettiğiniz odur.

8. Şirket SahipleriBazen görüyorum, şirket sahipleri sektördeki fiyatları düşürmek için orada burada etraf bilgisayar mühendisi kaynıyor, hepiniz işsiz kalacaksını asgari ücrete işe girin diyorlar. Böyle diyerek bilgisayar mühendislerinin kafalarında negatif etki yaratarak çalışanların fiyat yükseltmelerini engellemeye ve işe yeni aldıkları elemanlara az para vermeye çalışıyorlar.

9. Dünyadan kendini soyutlamış kişilerBilgisayar mühendisliğinin gereksiz olduğunu söylemi en çok ülkemizde var. Amerikada ya da İngilterede bu tartışmalar yaşanmıyor. Ülkemizde tartışılmasına da karşı değilim ama genç arkadaşları yanlış yönlendirmek de yanlış. Dünyadan kendini soyutlamış kişilerin en büyük hataları bilgisayar mühendisi olan kişinin sadece ülkemizde çalışabileceğine inanması. Bir türkün dünynaın en büyük firmaalarında çalışabileceği gerçeğini gözardı ediyorlar. Örnek vermem gerekirse benim mezun olduğun sınıfın neredeyse %40'ı yurtdışında çalışıyor. Bırakın kendi sınıfımı bizzat kendi tanıdığım yurtdışında çalışan yüzlerce bilgisayar mühendisi var. Kimisi IBM'de kimisi MS, kimisi HP'de çalışıyor. Genç arkadaşlara hep söylediğim gibi ufkunuzu geniş tutun, illa yurt dışında çalışın demek istemiyorum ama kendinizi geliştirin özgüveniniz yerine gelsin ve gururla biryerlerde çalışın.

Unutmayın işini iyi yapan iyi bilgisayar mühendisleri her zaman el üstünde tutulur.

alıntı: www.bilgisayarmuhendisleri.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarıyla eklendi...