9 Ekim 2012 Salı

Sıralamanız Ne?

Üniversiteler artık 5000den fazla mezun vermeye başladı. Biz bu sayıyı 6000 olarak varsayalım. 

Eğer statik Web sitesi yapmayı biliyorsanız 1000 kişiyi elersiniz. Eğer Database kullanmayı biliyorsanız ve bu web sitesini database kullanarak geliştirdiyseniz, kullanıcı girişi, admin yönetimi vs.. yazdıysanız 1500 kişiyi daha elersiniz. Eğer bunun üzerine Desktop programlar da yazabiliyorsanız 1500 kişi daha elersiniz. yani geriye 2000 kişi kaldı. Eğer ingilizceniz iyi ise 500 kişi daha elersiniz. Thread, Socket, Web Service gibi kavramları da biliyorsanız 500 kişi daha elersiniz. 

Geriye kalır 1000 kişi. Eğer ikinci bir programlama dili biliyorsanız 500 kişi daha elersiniz. Geriye kaldı 500 kişi. Bu 500 kişinin yarısı zaten stajlar sırasında otomatik olarak iş bulacaktır. Geriye kalan 250 kişinin en fazla 200 kişisi istanbulda iş arayacaktır. 200 kişinin de ancak dörtte biri uygun bir iş olduğunda ondan haberdar olabilecektir. Geriye kalan 25 kişi de başvurduğu her işe kabul edilecektir. 

Diyeceksiniz ki iş bulmak bu kadar kolay mı, evet kendinizi geliştirirseniz bu kadar kolaydır. 

Eğer halen ben yukarıdaki formüle göre son 25 kişi içine girdim ama iş bulamadım diyorsanız, ya hazırladığınız CV'de bir sorun vardır, yada görüşmelerde kendinizi iyi ifade edemiyorsunuzdur.
Bu formül o kadar doğru ve iddialı bir formüldür son 500 kişi içine giren bile hemen iş bulabilir. Bırakın son 500ü biz şirket olarak bile son bine kalmış insanlara ulaşamıyoruz. Gerisini siz düşünün. Bu yüzden yazılarımızı okuyan insanların kendini geliştirme oranları ve iş bulma oranları çok yüksek.

alıntı:http://www.bilgisayarmuhendisleri.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarıyla eklendi...